Naleśniki nigdy mi się nie znudzą. Gdy trochę z nimi pokombinujemy, możemy przygotować smakowite potrawy. Na przykład a’la lasagne, gdzie zamiast płatów makaronu lasagne wykorzystujemy tradycyjnie usmażone naleśniki.
1.Pierś kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. W misce zalewały łyżką oleju i posypujemy mieloną ostrą papryką. Odkładamy do lodówki, na czas przygotowania pozostałych składników.
2.Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Następnie smażymy ją na oleju. Gdy się zeszkli, dodajemy obrane, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy solą i odrobiną pieprzu.
5.Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przygotowujemy lasagne.
W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian naleśniki, pieczarki, kurczak i ser. Pamiętamy by każdą warstwę naleśników posmarować dokładnie ketchupem (by naleśnik nie wysechł w piekarniku). Na wierchu lasagne pozostawiamy naleśniki, posmarowane ketchupem.
6.Lasagne pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Chwilę przed wyciągnięciem jej z piekarnika, posypujemy po wierzchu żółtym serem. Gdy ser się roztopi lasagne jest gotowa. Smacznego.
Komentarze