3-bit czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne czekoladowe ciasto bez pieczenia

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójne opakowanie kakowych herbatników (ok. 1/2 kg)
    1 puszka masy krówkowej o smaku czekoladowym
    1 tabliczka czekolady Oreo
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    3 szklanki mleka
    2 budynie czekoladowe
    1 kostka Kasi
    3/4 szklanki cukru
    400 ml śmietanki 36 %
    1 czubata łyżka cukru pudru
    1 śmietan-fix
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Kajmak Herbaty

3-bit czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części mleka rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy masa zgęstnieje dodać do niej Kasię i czekoladę mleczną. Gotować ciągle mieszając przez około minutę aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Masę krówkową przełożyć do rondelka i podgrzać. Kwadratową blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej warstwy : herbatniki, gorąca masa krówkowa, herbatniki, czekoladowa masa budyniowa i herbatniki. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i śmietan-fix. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać drobno posiekaną czekoladą Oreo. Ciasto wstawić najlepiej na noc do lodówki.

    link do przepisu : http://ciastamoniki.blogspot.com/2015/07/3-bit-czekoladowy-z-bita-smietana-i.html
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować