3-bit czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części mleka rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy masa zgęstnieje dodać do niej Kasię i czekoladę mleczną. Gotować ciągle mieszając przez około minutę aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Masę krówkową przełożyć do rondelka i podgrzać. Kwadratową blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej warstwy : herbatniki, gorąca masa krówkowa, herbatniki, czekoladowa masa budyniowa i herbatniki. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i śmietan-fix. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać drobno posiekaną czekoladą Oreo. Ciasto wstawić najlepiej na noc do lodówki.
link do przepisu : http://ciastamoniki.blogspot.com/2015/07/3-bit-czekoladowy-z-bita-smietana-i.html
Komentarze