1.Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej części mleka rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać. Gdy masa zgęstnieje dodać do niej Kasię. Gotować ciągle mieszając przez około minutę. Masę krówkową przełożyć do rondelka i podgrzać. Kwadratową blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w niej warstwy : herbatniki, gorąca masa krówkowa, herbatniki, masa budyniowa i herbatniki. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i mleko w proszku. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać płatkami migdałowymi. Tak przygotowany 3-bit odstawić na kilka godzin do lodówki.
Link do przepisu : http://ciastamoniki.blogspot.com/2014/01/3-bit.html
Komentarze