3 Bit

5 (159 ocen)

od święta i nie tylko

Składniki:

  • krakersy 2 duże paczki
    masa krówkowa 2 puszki ( ja używałam firmy Markomilk)
    śnieżka 2 szt
    śmietana 36 % 500 ml
    gorzka czekolada
    forma do ciasta o wym 37x24x6
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę krówkową przekładam do naczynia i podgrzewam w mikrofalówce, często mieszam by się nie spaliła (podgrzewamy do uzyskania konsystencji dającej się łatwo rozprowadzić po krakersach). Ubijamy śmietanę dodając pod koniec dwie śnieżki. Na tarce jarzynowej ścieramy kawałek czekolady.

    W blaszce układamy kolejno:

    - krakersy

    - masę krówkową

    - krakersy

    - bitą śmietanę (zostawiamy trochę do ozdoby na wierzch)

    - krakersy

    - pozostałą bitą śmietanę

    - posypujemy wiórkami z gorzkiej czekolady.

    Przed podaniem ciasto należy trzymać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować