Zupa z mięsem i cieciorką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

smaczna i sycąca

  • 2 godz.

Składniki:

  • bulion
    udka kurczaka 2 szt
    mięso wołowe 30 dkg
    marchew 1 szt
    pietruszka 1 szt
    seler kawałek
    por kawałek
    woda 2 litry
    dodatkowo
    cebula 1 szt Lubię
    czosnek 2 ząbki
    imbir starty 1 łyżeczka
    cynamon Prymat 1 łyżeczka
    papryka słodka mielona 2 łyżeczki
    kurkuma mielona 1 łyżeczka
    Szafran - nitki 1 łyżeczka mielony
    mąka pszenna 2 łyżki
    sok z cytryny
    Pomidory krojone z puszki 1 puszka
    cieciorka konserwowa 1 puszka
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10w631h 1. 2 rodzaje mięsa zalewamy wodą, dodajemy warzywa i gotujemy a wolnym ogniu . Aż mięso będzie miękkie. Z bulionu wyciągamy warzywa i mięsa. Mięsa z kurczaka obieramy i razem z wołowina kroimy.
    Na łyżce oleju podsmażamy przyprawy... cynamon, paprykę słodką, kurkume i szafran mielony.
  • image-0gnuxal 2. Następnie do przypraw wsypujemy mąkę , mieszamy i podsmażamy .
  • image-1l83og0 3. Przyprawy z mąką zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone mięso.
  • image-10jaqp2 4. Do zupy dodajemy pomidory z puszki oraz odsączoną cieciorkę. Gotujemy ok 15 min. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować