Zupa jarzynowa z cieciorką

  • wyświetlono: 916 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna, zdrowa zupa pełna warzyw o bardzo wiosennym smaku

aicha1988

Składniki

1 brokuł
1 kalafior
200 g zielonej fasolki
200 g cieciorki z puszki
pęczek koperku
łyżka posiekanej kolendry
1 łyżka masła
100 ml kremówki
szczypta kurkumy i curry (opcjonalnie)
czosnke granulowany, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jarzynowa z cieciorką

  • 1. Kalafior, brokuła i fasolkę umyć i podzielić na mniejsze części.
  • 2. Włożyć do garnka i zalać wodą tak aby przykryła warzywa.
  • 3. Dodać masło, posolić i gotować na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
  • 4. Cieciorkę opłukać i dodać do zupy.
  • 5. Posiekać koperek i kolendrę i dodać do zupy, wlać kremówkę i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i wg, uznania kurkumą i curry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodykalafiorzupafasolkaciecierzycabrokułcieciorka

Komentarze

Podobne przepisy

image-1lt9y19

Dodane przez: Magster

ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM

Kiedy zima nie odpuszcza mamy ochotę...

image-0mxuo72

Dodane przez: kretka

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Ekspresowa w przygotowaniu zupa...

Zupa krem z cieciorką

Dodane przez: JOANNA 55a

Zupa krem z cieciorką

Bardzo smaczna i pożywna zupa,...

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Dodane przez: Skotka

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Lekka jarzynowa zupa na rosole,...

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa jarzynowa z quinoa

Gęsta i pożywna zupa jarzynowa

image-0grin37

Dodane przez: Kasia_S

Zupa jarzynowa z kapustą

bardzo często gości na moim stole

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE