Zupa warzywna z zacierkami

4.51 (144 ocen)

Zupa warzywna z zacierkami - taką zupę gotowała moja babcia.

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    200 g kapusty białej
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek pora (biała część)
    1 liść laurowy
    1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 kostka rosołowa
    pieprz do smaku
    masło do smażenia

    Zacierka:
    1 jajko
    100g mąki
    szczypta soli

    Z mąki, jajka i soli zarobić ciasto,poskubać małe kluseczki.
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z zacierkami 1. Warzywa oczyścić. Ziemniaki,kapustę pokroić w kostkę,marchewkę i
    pietruszkę w plasterki. Por w krążki i zeszklić na maśle. Kostkę
    rosołową rozpuścić w 1,5 l gorącej wody,dodać warzywa,liść laurowy
    i gotować 15 minut. Następnie dodać przygotowane zacierki i gotować 5
    minut.Pod koniec gotowania wsypać natkę pietruszki. Doprawić do smaku
    pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować