Zupa dyniowa z zacierkami.

4.99 (153 ocen)

  • 20 min

Taka zupę robiła moja babcia i jest to wspomnień czar.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    500 g dyni
    750 ml mleka
    1 cukier wanilinowy
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu

    Zacierki:

    2 szklanki mąki
    1 jajo
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Kluski Zacierki

Zupa dyniowa z zacierkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa dyniowa z zacierkami 1. Dynię obrać i pokroić w kostkę a następnie pod przykryciem z 2 łyżkami wody ugotować ja do miękkości.
    Następnie dynię zmiksować na gładki mus.
    Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.
    Z podanych składników zagnieść ciasto na zacierki.
    Do gotującego mleka wrzucamy kawałki oderwanego ciasta.
    Gotujemy 5 minut od momentu zagotowania.
    Na końcu dodajemy mus z dyni, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.
    Dodajemy cynamon i zajadamy pyszną zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować