Zupa pieczarkowa z ziemniakami

4.5 (162 ocen)

Zupę pieczarkową przygotowuję dość często.

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu (u mnie drobiowy)
    30 dag pieczarek
    30 dag ziemniaków
    1 cebula
    3 łyzki śmietany 18%
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w kostkę, pieczarki i cebulę w plasterki. Ziemniaki wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 25 minut. Cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle i dodajemy do bulionu. Zahartowaną śmietanę dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Posypujemy posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować