Zrazy wołowe zawijane z musztarda francuską

4.51 (150 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Lubię pikantne dania i dodatek musztardy francuskiej dodaje pikanterii zrazom

  • 2 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
    15 dkg boczku wędzonego
    1 cebula duża
    3 ogórki kiszone
    Sól
    Pieprz
    Musztarda francuska
    Mąka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wołowe zawijane z musztarda francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na szerokie plastry, rozbić tłuczkiem na cieniutkie płaty
    każdy z nich posmarować cienko musztardą francuską oraz posypać pieprzem i solą
    Boczek ,ogórki i cebulę pokroić w słupki następnie położyć na plastrach mięsa i ciasno zawinąć, spinając wykałaczkami.
    Oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, po czym przełożyć do płaskiego rondla, wlać tłuszcz ze smażenia i zalać gorącą wodą, tak aby przykryła zrazy.
    Dusić powoli do miękkości. Gdy zrazy są miękkie, oprószyć sos resztą mąki, dodać pieprz, zagotować.
    Zrazy wyłożyć na półmisek, polać sosem.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować