Żeberka z grilla - marynata

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Doskonała marynata do mięs - takich jak żeberka z grilla, karkówka czy boczek

  • 20 min

Składniki:

  • 2,5 kg żeberek w paskach
    MARYNATA :
    5-6 większych ząbków przeciśniętego czosnku
    1/2 łyżki majeranku
    1/2 łyżki lubczyku
    1 łyżka słodkiej papryki
    1,5 łyżki soli
    1/2 łyżki pieprzu
    płaska łyżeczka chilli lub pieprzu cayenne
    4 łyżki ulubionego ketchupu
    1 łyżka dowolnej musztardy
    1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
    1 szklanka oleju
    ewentualnie 1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Grill

Żeberka z grilla - marynata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka z grilla 1. Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać, maczać żeberka pokrojone w kawałki, resztę wylać na mięso. Odstawić do lodówki na całą noc.
    W dniu następnym grillować, odwracając od czasu do czasu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięso Przyprawy Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować