Zapiekane naleśniki z tuńczykiem

4.92 (198 ocen)

  • 40 min

Pyszna alternatywa dla naleśników z serem:)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    ok.2,5 - 3 szkl mąki
    1 szkl mleka
    1 szkl wody mineralnej gazowanej
    0,5 łyżeczki cukru
    Sól do smaku

    Farsz:
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    pół puszki kukurydzy
    2 jajka ugotowane na twardo
    300g sera żółtego
    1 łyżka śmietany
    1 łyżeczka świeżego koperku
    Sól, pieprz cytrynowy, ulubione zioła
    2 łyżki wiórków masła
Wystaw ocenę:

4.92 (198 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję płynnego jogurtu. Usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Farsz: Jajka i szczypiorek posiekać. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Odłożyć większą część sera na bok. Pozostałą część połączyć z pozostałymi składnikami oprócz masła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki i zwinąć w ruloniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać pozostałym serem i masłem. Zapiekać do rozpuszczenia się i zarumienienia sera. Podawać ciepłe z sosem czosnkowym lub tzatziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować