Tort dla Emi z kremem budyniowym o smaku krówkowym :))

4.5 (150 ocen)

  • 1 min

Torcik na 5 urodzinki córci z kremem krówkowym... mmm pycha ;)))Tort jest bardzo prosty w przygotowaniu i zawsze wychodzi idealnie:))

  • 1 min

Składniki:

  • Krem :

    1,5 – 2 budynie
    2/3 – 3/4 l mleka
    cukier do budyniu o ile nie jest słodzony
    kostka masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru z wanilią


    Biszkopt:

    5 jajek
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki pszennej
    2/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort dla emi z kremem budyniowym o smaku krówkowym :)) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem:

    Gotujemy budyń( jak na opakowaniu) .Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę. Dodajemy budyń stopniowo i miksujemy. Na koniec dodajemy(stopniowo) masę kajmakową.

    Biszkopt:

    Białka oddzielamy od żółtek, do białek dodajemy cukier z wanilią oraz część cukru zwykłego i ubijamy na sztywną pianę. Resztę cukru dodajemy stopniowo w trakcie ubijania piany.
    Do ubitej piany dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną mąkę pszenną i mieszamy wszystko na najmniejszych obrotach.
    Przekładamy do formy,Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy ok. 35-40 minut. Najlepiej wbić patyczek w ciasto, jak suchy to gotowe.

Porady

Jeśli na cieście utworzy się „brzuszek” to po wyjęciu formę delikatnie uderzamy o blat, by uciekł pęcherzyk powietrza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować