Szyszeczki o smaku krówkowym

4.5 (174 ocen)

  • 45 min

Spróbuj a staną się Twoimi ulubionymi

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dag cukierków krówek
    25 dag cukierków toffi
    1 i 1/4 kostki masła
    1 łyżka ciemnego kakao
    2 opakowania ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Szyszeczki o smaku krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz ryżu preparowanego) włożyć do dużego rondla i zagotować. Następnie zestawić z ognia i delikatnie ostudzić, potem dodać ryż i wszystko dokładnie wymieszać. Dłońmi maczanymi w przegotowanej wodzie formować z ciepłej masy szyszki i odkładać je do zastygnięcia całkowitego na np. pergamin. Do takiej masy można dodać swoje ulubione składniki, np. : migdały w płatkach posypkę kolorową lub czekoladową, siekane orzechy. Ja jak widać na zdjęciu zawsze obtaczam we wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować