Tiramisu z malinami

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Malinowa wariacja włoskiego deseru. Pyszności. Błyskawicznie znika!

  • 30 min

Składniki:

  • - 500 g serka mascarpone
    - 500 ml śmietany 30 %
    - 3 czubate łyżki cukru pudru
    - 1,5 opakowania biszkoptów podłużnych
    - 500 g malin
    - 100 ml likieru amaretto
    - 150 ml mocnego naparu kawy
    - 1 łyżka ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Smietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone.
    - Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia.
    - Przykryć połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy.
    - Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej.
    - Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko.Na wierzchu ułożyć resztę malin.
    - Schłodzić kilka godzin w lodówce.

Porady

Zamiast malin można użyć borówki amerykańskiej lub truskawek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować