Tiramisu z malinami

4.5 (143 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kompozycja słodkiego mascarpone i kwaśnych malin idealna dla smakoszy deserów.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty podłużne: 200 gramów
    - mrozone maliny: 500 gramów
    - serek mascarpone: 500 gramów
    - śmietana kremówka: 250 mililitrów
    - syrop malinowy: 1 szklanka
    - wódka: 50 mililitrów
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier puder: 200 gramów
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny posypać cukrem pudrem (ok. 50g) i na pół rozmrozić.
  • 2. Serek mascarpone ubić z żółtkami i cukrem pudrem (150g).
  • 3. Śmietanę ubić w osobnym naczyniu ze szczyptą soli i przełożyć drewnianą łyżką do serka mascarpone.
  • 4. Syrop malinowy połączyć z wódką i nasączać delikatnie w nim biszkopty.
  • 5. Nasączone biszkopty ułożyć w naczyniu i na nie nałożyć masę .
    Następnie ułożyć maliny i drugą warstwę ułożyć w ten sam sposób.
  • 6. Przygotowane tiramisu wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę i podawać z listkiem mięty lub melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować