Plastry szynki nadziane pyszną pastą z jajek,sera żółtego,sera fety,szczypiorku.Polecam na święta lub imprezy rodzinne:)
30 min
Składniki:
30 dag ulubionej szynki w plastrach
Nadzienie:
4 jajka
10 dag sera żółtego
5 dag sera fety
1/2 pęczka szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy stołowej
sól,pieprz do smaku
Szynka nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować,ostudzić,obrać.W maszynce do mięsa zemleć jajka, ser feta, ser żółty.Szczypior umyć,osuszyć,drobno posiekać.Wszystkie składniki nadzienia dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.Plastry szynki posmarować nadzieniem ,zwinąć w rożki lub roladki.Ułożyć dekoracyjnie na półmisku.
Komentarze