Sushi ze śledziem

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Wyjątkowe sushi

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    150g ryżu do sushi,
    1 opakowanie Matiasów Seko,
    1/2 sałaty dębolistnej, ( lub ulubiona )
    marynowany imbir,
    ogórek kiszony,
    1/2 awokado,
    4 listki alg morskich,
    2 łyżeczki octu ryżowego,
    szczypta soli,
    szczypta cukru,
    do podania : wasabi, marynowany imbir, sos sojowy.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sushi

Sushi ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • suhi 1. Przygotowanie :

    Przesyp ryż na sitko. Zalewamy wodą i płuczemy do momentu aż woda przestanie być mętna. Wsyp ryż do garnka i zalej wodą ( 0,5 cm nad powierzchnią ryżu). Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut. Do kubeczka wlej ocet ryżowy. Wsyp sól i cukier. Wymieszaj. Sos wlej do ryżu i wymieszaj. Ogórki oraz awokado obierz ze skórki i pokrój w podłużne, cienkie plasterki. Matiasa przetnij na pół. Płat alg morskich połóż na macie bambusowej owiniętą folią. Ułóż ryż na długości dociskając. Z brzegu ryżu nałóż sałatę, ogórek i awokado. Na górę połóż matiasa oraz marynowany imbir. Całość zwiń mocno naciskając matę zwijamy tworząc rulon. Sushi podziel na porcje. Podawaj z wasbi, sosem sojowym oraz imbirem marynowanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Śledzie Nori

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sushi uramaki

To może cię zainteresować