1.Ryż ugotować w 3/4 szklanki wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, dodać do ryżu, wymieszać i całość wystudzić.
2.Na macie rozłożyć folię spożywczą, na foli rozłożyć plastry łososia, na to ryż i arkusz nori. Wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć paluszki surimi, ogórka i serek philadelphia. Zwinąć przy pomocy matu i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.
3.Na macie rozłożyć arkusz nori, na nim ryż, posypać sezamem, przykryć folią spożywczą, docisnąć i odwrócić ryżem do spodu. Wzdłuż dłuższego brzegu rozłożyć grzyby shitake, ogórka i serek philadelphia. Zwinąć przy pomocy maty i folii, a następnie pokropić w 1,5 centymetrowe krążki.
4.Podawać z sosem teryiaki, pastą wasabi i marynowanym imbirem. Smacznego :)
Komentarze