1.Spód:
Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyć folia lub papierem do pieczenia na dnie poukładać herbatniki
Śnieżny puch:
Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia, śmietanę ubijamy na sztywno następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser krótko zmiksować. Wystudzona galaretkę wlewamy do masy ciągle miksując aż składniki się połączą. Masę śmietanowo -serową wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki do stężenia
Kokosowa posypka:
w między czasie jak masa się schładzać przygotować posypkę. Masełko stopić w garnuszku dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut. Ważne jest to aby cały czas mieszać by wiórki się nie przypaliły. Ostudzona posypkę kokosową posypać śnieżny puch. Smacznego
Komentarze