ŚNIEŻNY PUCH

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i szybkie ciasto

  • 2 godz.

Składniki:

  • Spód
    * około 200 g herbatników

    Masa śnieżnego puchu
    * 500 g twarogu
    * 3 łyżki cukru pudru
    * 500 ml śmietany 36%
    * 2 galaretki cytrynowe

    Kokosowa posypka
    * 8 łyżek wiórek kokosowych
    * 2 łyżki masła
    * dwie łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyć folia lub papierem do pieczenia na dnie poukładać herbatniki

    Śnieżny puch:
    Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia, śmietanę ubijamy na sztywno następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser krótko zmiksować. Wystudzona galaretkę wlewamy do masy ciągle miksując aż składniki się połączą. Masę śmietanowo -serową wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki do stężenia
    Kokosowa posypka:
    w między czasie jak masa się schładzać przygotować posypkę. Masełko stopić w garnuszku dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut. Ważne jest to aby cały czas mieszać by wiórki się nie przypaliły. Ostudzona posypkę kokosową posypać śnieżny puch. Smacznego

Porady

Ciasto jest najpyszniejsze na następny dzień

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować