16 herbatników
2 bite śmietany w proszku
2 galaretki cytrynowe
500 ml wrzącej wody
1 szk mleka
3 łyżki cukru pudru
500 g sera twarogowego zmielonego 0 %
amarantowa posypka do ciast ( waflowa )
Sposób przygotowania przepisu:
Śnieżny puch
1.
Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć folią spożywczą a potem na dnie ułożyć ciastka.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić.
Śmietany ubić z mlekiem, potem dodać ser, wymieszać, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować.
2.
Następnie wlewać małym strumieniem chłodne galaretki, wymieszać i masę wyłożyć na ciastka.
Blachę wstawić do lodówki na kilka godzin a gdy się wszystko zetnie posypać posypką.
Przechowywać w lodówce i przed podaniem kroić w kostkę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze