Skrzydełka w ketchupowym sosie

4.5 (175 ocen)

  • 40 min

Słodkawe i kwaskowe skrzydełka w sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • skrzydełka 8 szt
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    ketchup ok3/4 szkl
    koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
    cebula 1 szt
    przyprawa kuchenna
    sól
    pieprz
    cukier
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Skrzydełka w ketchupowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć końcówki skrzydełek, umyć i osuszyć.
    Na patelni rozgrzać olej obsmażyć skrzydełka.
    Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Oprószyć skrzydełka przyprawą kuchenną.
    Podlać sporą ilością wody i dusić około 15 min.
    Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy i kukurydze.
    Można z zalewą.

    Doprawić do smaku i dusić do miękkości na małym ogniu.
    Na koniec posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować