Sernik z mlekiem zagęszczonym

2 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, domowy sernik pieczony z zagęszczonym mlekiem słodzonym. Sernik wychodzi delikatny, puszysty-jak pianka i tylko troszkę opada. Jest to prosty w przygotowaniu serniczek pieczony. Polecam

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 kg sera z wiaderka
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530 ml)
    2 budynie śmietankowe w proszku
    oraz wysoka blaszka 24x24cm
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z mlekiem zagęszczonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. W osobnej misce miksujemy razem żółtka, ser z wiaderka, mleko zagęszczone i proszki budyniowe. Do masy serowej dodajemy ubite białka i mieszamy do połączenia łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować