Sernik z zagęszczonym mlekiem na spodzie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: na stolnicę przesypać mąkę, dodać masę orzechową, masło, żółtka, posiekać, zagnieść szybko ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Do misy przełożyć ser, żółtka, mleko, budyń, cukier waniliowy,wymieszać składniki by się połączyły ze sobą składniki. Białka posolić, ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć rozwałkowane ciasto. Boki też wykleić ciastem. Posmarować powidłami śliwkowymi. Wylać masę serową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 175 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Porady
1. ciasto można oblać polewą czekoladową zamiast cukru pudru.
Komentarze