Sernik dyniowo-kokosowy z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno układamy herbatniki.Żółtka oddzielamy od białek.Do miski wkładamy ricottę i dodajemy po 1 żółtku i miksujemy.Gdy dodamy wszystkie żółtka, dodajemy cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści.Następnie dodajemy dynię,wiórki kokosowe,mleko,olej,budyń i proszek do pieczenia-wszystko dokładnie mieszamy.Na koniec ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem.Masę wylewamy na herbatniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godz i 15 minut.Po upieczniu studzimy ciasto w uchylonym piekarniku.Gdy ciasto sią wystudzi,robimy polewę.Białą czekoladę wraz z masłem i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej,lekko studzimy i polewamy nią sernik.Dekorujemy płatkami kokosowymi i kolorową posypką.Smacznego
Komentarze