Sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanej papryki

4.5 (183 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana sałatka sprawdzi się na każdy dzień. Smaczna i szybka do wykonania.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
    1 słoik 250 ml. kolorowej papryki marynowanej
    1 obrane jabłko
    1 obrana czerwona cebula
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka soku z cytryny
    Sos:
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki zalewy od marynowanej papryki
    2 szczypty pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę, paprykę, jabłko i cebulę kroję w kostkę. Jabłko skrapiam sokiem z cytryny . Składniki sosu mieszam. Kapustę, paprykę, jabłko, cebulę, czosnek niedźwiedzi i sos mieszam, odstawiam na 20 minut, mieszam, podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować