Lekka sałatka z kapusty pekińskiej

4.5 (149 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała na przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Lekka i szybka do wykonania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. kapusty pekińskiej
    1 dorodne jabłko
    10 marynowanych pieczarek
    5 łyżek kukurydzy
    kawałek pora[ok. 20 dag. ]
    2 łyżki czosnku niedźwiedziego
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki oleju np. 3 ziarna
    po 2 szczypty soli, cukru i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę kroje w kostkę, posypuję cukrem i solą. Jabłko obieram , kroję na 4, wykrawam środki, kroję w plasterki, skrapiam sokiem z cytryny. Pora kroję w pół plasterki, a pieczarki w plasterki. Kapustę, jabłko, pora, pieczarki, kukurydzę umieszczam w misce, polewam olejem, posypuję czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem, mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować