Sałatka śledziowa z pieczarkami

4.5 (201 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

najlepsza sałatka śledziowa!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie śledzi a'la matias (220 gr)
    500 gr pieczarek
    2 duże cebule
    3-4 łyżki keczupu
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalać wodą. W zależności od tego jak bardzo są słone i jak Wy lubicie je jeść, trzymać w wodzie od godziny do kilku. Następnie odsączyć i pokroić w paseczki.
  • 2. Pieczarki umyć (opcjonalnie obrać jak ja robię), pokroić, lekko posolić i podsmażyć na oleju.
  • 3. 3. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju.
  • 4. 4. Połączyć śledzie, przestudzone pieczarki i cebulę. Przyprawić pieprzem, dodać keczup i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować