Ryba po grecku

5 (200 ocen)

moja ulubiona rybka

Składniki:

  • 1,5 kg fileta z ryby( panga lub dorsz)
    6 marchewek
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    1 koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    mąka
    olej
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  • Ryba po grecku 2. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować