Pomidorowa na żeberku z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberko dobrze opłukać, zagotować. Dodać kostkę mięsną, liść laurowy oraz ziele. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę, pora w plasterki. Dodać do garnka z gotującym się żeberkiem. Po kilku minutach dodać koncentrat.
2.Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać do zupy. Kiedy warzywa i mięso będą już prawie miękkie dodać bazylię oraz doprawić pieprzem i solą. Na koniec zaprawić zupę łyżką mąki wymieszanej w 1/4 szklanki wody oraz zahartowaną śmietanę.
3.Wyjąć żeberko i obrać. Mięso dodać do zupy. Na koniec dorzucić posiekaną drobno natkę pietruszki. Podawać z brązowym ryżem.
Komentarze