Pierś z kurczaka na szybko

4.47 (178 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna, soczysta, aromatyczna. Podana z ryżem i warzywnymi wstążkami.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki kardamonu
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżka oliwy z oliwek
    masło klarowane do smażenia
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka na szybko 1. Piersi myjemy, wycinamy polędwiczki. Każdą z połówek przecinamy wzdłuż na 2 części. Przyprawy mieszamy z oliwą i smarujemy mięso. Zostawiamy w lodówce na około godzinę. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym. Z jednej strony 3 minuty, przewracamy na drugą stronę – 3 minuty, przewracamy i smażymy jeszcze 2 minuty z jednej i drugiej strony. Doprawiamy solą i pieprzem. Palce lizać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować