Pieczone kotlety z kaszy jęczmiennej i białego sera z pieczarkami

3 (1 ocen)

  • 50 min

Lekko odchudzona wersja smażonych na tłuszczu kotletów

  • 50 min

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
    1 kostka białego sera
    5 dużych pieczarek
    koperek
    2 białka
    sól
    zioła prowansalskie
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kotlety z kaszy jęczmiennej i białego sera z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną i wystudzoną kaszę mieszamy z białym serem. Pieczarki oczyszczamy gotujemy kilka minut w osolonej wodzie i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kaszy z serem. Masę mieszamy, dodajemy do niej posiekany koperek, 2 białka, sól i zioła prowansalskie. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce, układamy na blaszce i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach. Podajemy z surówką lub sosem czosnkowym.

Porady

Do kotletów możemy dodać podsmażoną cebulkę, kotlety będą ostrzejsze.Jeśli masa jest zbyt rzadka, możemy dosypań co niej trochę bułki tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować