Pasta kanapkowa z awokado i serem feta

4.5 (140 ocen)

  • 5 min

Pyszna i zdrowa pasta kanapkowa. Używam jej również jako dipu do warzyw na imprezy.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 szt awokado
    3 plastry sera feta
    garść orzechów włoskich
    łyżka pestek słonecznika
    sok z cytryny
    pieprz
    ulubione zioła
    czosnek
    olej lniany lub oliwa z oliwek 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dip Pasty

Pasta kanapkowa z awokado i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z awokado wyjąć pestki, wydrążyć łyżeczką miękki miąższ i rozgnieść widelcem. Do awokado dodać ser feta, rozdrobnione orzechy włoskie i pestki słonecznika. Doprawić pieprzem i ulubionymi ziołami, dodać sok z cytryny i czosnek (wg uznania). Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, można ją rozrobić z łyżką oleju lnianego lub oliwy z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować