Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

4.49 (179 ocen)

Kolorowe danie, które pięknie wygląda na talerzu

Składniki:

  • - 4 duże czerwone papryki
    - 500 g mięsa mielonego
    - 1 saszetka kaszy jęczmiennej
    - 1 nieduża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - sól, pieprz
    - 2 łyżki oliwy lub oleju
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, odkroić górną część, usunąć gniazda nasienne.
    Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
    W misce wymieszać ostudzoną kaszę z mięsem mielonym, cebulą startą na tarce, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i natką pietruszki.
    Papryki wypełnić farszem, zakryć wcześniej odkrojonymi górnymi częściami. Włożyć do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody. Papryki spryskać oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Papryki powinny się lekko podpiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis: papryka faszerowana ryżem i mięsem

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować