Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Papryki pieczone

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 papryki
    ok. 50 g kaszy kuskus
    250 g fileta z indyka
    12 awokado
    4-5 suszonych pomidorów w oleju
    1 cebula
    czubryca czerwona
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem, zgodnie z przepisem na opakowaniu, Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Fileta pokroić w kostkę, posypać czubrycą i dodać do cebuli, obsmażyć. Awokado pokroić w kostkę, suszone pomidory rozdrobnić. Kuskus wymieszać z mięsem, awokado i pomidorami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Papryki przekroić na pół, wydrążyć i umyć. Napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i zapiekać około 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Indyk Kuskus Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować