Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

Wszystkim znane i lubiane. Tak szybko jak pojawiają się na talerzu, tak szybko znikają. Soczyste pałki z kurczaka w słodkiej marynacie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - pałki z kurczaka (6-8 szt.)
    - pół szklanki miodu
    - 5 łyżek musztardy
    - 2 łyżki octu winnego bądź malinowego
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki kurczaka myjemy i osuszamy a następnie delikatnie nacinamy. Wkładamy do foliowego woreczka i zalewamy marynatą z miodu, musztardy, octu, oliwy oraz soli i pieprzu. Zakręcamy worek z kurczakiem i odstawiamy na całą noc do lodówki.
  • 2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni jeśli mamy opcje grillowania to używamy jeśli nie poradzimy sobie i bez niej. zalewamy marynatą. Pieczemy w naczyniu żarodpornym ok. 50-60 minut co jakiś czas mięso przekręcając

Porady

- Jeśli bardzo nam się spieszy mięso oczywiście może pobyć w marynacie krócej, wszystko zależy od upodobań i możliwości czasowych :) - naczynie przykrywamy a połowie czasu pieczenia uchylamy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować