Naleśniki z kiełbasą, serem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z majerankiem i solą, wbić jajka i stopniowo wlewać wodę (tyle ile zabierze mąka), cały czas miksując, aż ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję.
2.Z przygotowanego ciasta na małej ilości oleju usmażyć naleśniki.
3.Kiełbasę pokroić na kawałki, cebulę w półpiórka i całość mocno zrumienić na patelni (bez tłuszczu).
4.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na naleśnika nakładać porcję kiełbasy z cebulą i garść startego sera. Całość zwinąć według uznania. Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
5.Przygotowane naleśniki zrumieniamy z obydwu stron na patelni, bez tłuszczu. Możemy także podgrzać w mikrofali (chodzi o rozpuszczenie się sera).
Porady
Podajemy polane np. keczupem, majonezem lub sosem czosnkowym - według gustu.
Komentarze