Naleśniki z kiełbasą i serem żółtym

4.99 (145 ocen)

Banalna lecz bardzo smaczna i syta propozycja podania naleśników na obiad.

Składniki:

  • (Na ok.6 naleśników)
    Naleśniki:
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka oliwy lub oleju
    1 łyżka cukru waniliowego
    szczypta soli i pieprzu
    Farsz:
    1 długie pętko kiełbasy wiejskiej
    2 cebule
    2 łyżki smalcu
    1/2 łyżeczki przyprawy kebab
    1/2 łyżeczki naturalnej, uniwersalnej przyprawy
    6 plastrów sera żółtego( w zależności ile naleśników dokładnie nam wyjdzie)
    ketchup pikantny lub łagodny
Wystaw ocenę:

4.99 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki z kiełbasą i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:Naleśniki:Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem lub połączyć za pomocą trzepaczki to ubijania. Rozgrzać suchą patelnie smażyć cienkie placki po parę sekund z każdej strony.
  • 2. Farsz: Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki , cebulę obrać pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać smalec , przełożyć kiełbasę a gdy się lekko przyrumieni dodać cebulę.
    Doprawić , smażyć na wolnym ogniu do zeszklenia się cebuli.
  • 3. Na każdą połówkę naleśnika kłaść plaster sera żółtego oraz obfitą ilość gorącego farszu, polać ketchupem.
  • 4. Składać naleśniki na pół a następnie w trójkąt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować