Muffinki jogurtowe z czerwoną porzeczką i skórką cytryny

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słodko-kwaśne babeczki z wyczuwalną nutą cytryny.Obłęd :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół szklanki jogurtu greckiego
    3 jajka
    skórka z połowy cytryny
    1/2 szklanki cukru
    4 łyżki oleju
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    garść czerwonych porzeczek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki jogurtowe z czerwoną porzeczką i skórką cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Jajka łączymy z cukrem i miksujemy na gładką masę.Następnie do jajek z cukrem dodajemy olej i jogurt i mieszamy.Do masy dodajemy skórkę cytryny.W drugiej misce łączymy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i sól.
    Suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy.Formę do babeczek wyścielamy papilotkami i równomiernie do formy przekładamy masę,a na górze układamy czerwone porzeczki.Muffiny pieczemy 25 min w 180C.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Mąka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować