Motylki

4.99 (188 ocen)

  • 50 min

Chrupiące i delikatne motylki,przysmak z dzieciństwa,który robiła moja Mama.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 szkl. mleka
    - 1 szkl mąki pszennej
    - 1 duże lub 2 małe jajka
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 łyżka cukru
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Motylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko miksujemy z jajkiem oraz cukrami,dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto musi mieć konsystencje taką jak ciasto na racuchy. W razie potrzeby dodajemy więcej lub mniej mąki.
  • tak wygląda foremka do smażenia motylków:) 2. W małym garnku rozgrzewamy niewielka ilość oleju,i wkładamy do gorącego tłuszczu na moment foremkę,wyciągamy i maczamy w cieście(nie zanurzamy całej,tak ok 2/3 foremki),smażymy na zloty kolor. Gotowe motylki można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować