Maślane rogaliki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Maślane rogaliki

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    500g mąki,
    250g zimnego masła,
    4 żółtka,
    3 łyżki cukru pudru,
    2 łyżki gęstej śmietany,
    marmolada,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Maślane rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp mąkę i cukier puder. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło, śmietanę oraz żółtka. Dokładnie połącz ze sobą składniki. Ciasto podziel na 5 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła. Podziel na 8 trójkątów. Każdą cześć posmaruj marmoladą. Zwiń rogaliki i ułóż na blaszce. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 20 minut. Ciepłe rogaliki posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować