Masa kawowa

4.5 (154 ocen)

Idealna do tortów i ciast...

Składniki:

  • 2 czubate łyżki kawy
    1,5 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    2 żółtka
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 czubate łyżki kawy zaparzyć w 1,5 szklance wody, gdy dobrze się zaparzy
    odlać fusy. Do naparu dodać 1 szklankę cukru i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Utrzeć 2 żółtka z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i troszeczkę wody wlać do syropu i zagotować to aż zgęstnieje. Zimny budyń dodawać do 2 kostek, utartych margaryn.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować