Masa śmietanowa

4.5 (154 ocen)

  • 20 min

Przepyszna masa w sam raz na tort śmietankowy

  • 20 min

Składniki:

  • 660 ml śmietany kremówki 30%
    3-5 łyżek cukru pudru
    opakowanie cukru wanilinowego
    3 opakowania śmietan-fix
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa śmietanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić przed ubijaniem (tylko zimna dobrze sie ubije). Ubić na sztywno. W osobnej miseczce wymieszać śmietan-fiksy z curerm pudrem. Do ubitej na sztywno śmietany dodać cukier wanilinowy, zmiksować. Następnie porcjami dodawac cukier z usztywniaczem ( śmietan-fix ). Zmiksować. Taką masą można przełożyć napączowane biszkopty.

Porady

Śmietany kremówki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ zbyt długie ubijanie śmietany może spowodować wystąpienie grudek masła i masa nie będzie dobrze smakować. Pod żadnym pozorem nie dodawać do masy alkoholu!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować