Makaron w sosie pieczarkowo - śmietanowym

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię makarony i pieczarki więc ta potrawa bardzo przypadła mi do gustu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ulubionego makaronu
    500 g pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    400 ml śmietanki 30%
    2-3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron w sosie pieczarkowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odstawiamy by wyciekła woda.
  • 2. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki.
    Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej pokrojone pieczarki i smażymy wszystko ok 10 min. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Sos doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia i mieszamy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować