Makaron w sosie porowo-śmietanowym

4.46 (180 ocen)

Idealny na szybki obiad.

Składniki:

  • pól cienkiego pora
    2 ząbki czosnku
    50 g makaronu spaghetti
    smietana 12 % ( moze być 18% lub 30 % )
    łyżka oliwy
    sól, pieprz, pietruszka do posypania
    kawalek sera
Wystaw ocenę:

4.46 (180 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron w sosie porowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przecisniety przez praskę czosnek.
    Por kroimy na pół(w poprzek), jedną półówkę siekamy na cienkie paski. Dorzucamy na patelnię . Smażymy do miękkości. Następnie dodajemy 3 łyżki śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną pietruszkę.
    Makaron wrzucamy na patelnię z sosem, mieszamy. Nakłądamy na talerz i posypujemy startym serem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować