Łosoś w galarecie z warzywami

4.5 (160 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny łosoś w warzywnej galarecie. Bardzo delikatny w smaku.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 150 g brokułów (różyczki)
    150 g kalafiora (różyczki)
    2 marchewki
    mały seler
    mała puszka groszku
    mała puszka kukurydzy
    600 ml bulionu warzywnego
    200 g plastrów łososia
    3 łyżki żelatyny
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łosoś w galarecie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś w galarecie z warzywami 1. Warzywa (marchew ,kukurydza ,groszek ,seler) ugotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Brokuły zblanszowałem ,kalafior ugotowałem. Żelatynę namoczyłem w niewielkiej ilości gorącej wody ,dodałem do bulionu ,wymieszałem i lekko podgrzałem.
    Formę wyłożyłem plastrami łososia ,na niego warstwami ułożyłem warzywa ,kalafior ,brokuł.
    Całą formę zalałem bulionem ,odstawiłem do ostygnięcia ,po czym włożyłem do lodówki do stężenia.
    Podałem z sosem tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować