Pyszny łosoś w warzywnej galarecie. Bardzo delikatny w smaku.
2 godz.
Składniki:
150 g brokułów (różyczki)
150 g kalafiora (różyczki)
2 marchewki
mały seler
mała puszka groszku
mała puszka kukurydzy
600 ml bulionu warzywnego
200 g plastrów łososia
3 łyżki żelatyny
sól
Łosoś w galarecie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa (marchew ,kukurydza ,groszek ,seler) ugotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Brokuły zblanszowałem ,kalafior ugotowałem. Żelatynę namoczyłem w niewielkiej ilości gorącej wody ,dodałem do bulionu ,wymieszałem i lekko podgrzałem.
Formę wyłożyłem plastrami łososia ,na niego warstwami ułożyłem warzywa ,kalafior ,brokuł.
Całą formę zalałem bulionem ,odstawiłem do ostygnięcia ,po czym włożyłem do lodówki do stężenia.
Podałem z sosem tatarskim.
Komentarze