Kurczak po hawajsku

4.4 (167 ocen)

  • 40 min

Dla miłośników słodko-kwaśnych smaków.

  • 40 min

Składniki:

  • ok.0,5 kg fileta z kurczaka
    puszka ananasów
    papryka, dla wielbicieli pikanterii może być papryczka chilii
    kukurydza w puszcze
    1 cebula
    ok. 300 ml mleka
    przyprawy : pieprz, sól, papryka, curry, zioła prowansalskie
    Łyżka oliwy, oleju lub masła
Wystaw ocenę:

4.4 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Kurczak po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż wg. zaleceń na opakowaniu.
  • 2. Podsmażamy cebulkę, gdy zmięknie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i ananasa, również pokrojonego w kostkę. Dusimy pod przykryciem. Możemy podlewać syropem z ananasów.
  • 3. Kroimy kurczaka w paseczki i dodajemy do warzyw. Dodajemy również kukurydzę.
  • 4. Mleko i syrop z ananasów mieszamy z przyprawami i zalewamy. Gotujemy całość na małym ogniu.
  • 5. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować