Kotlet po hawajsku

4.97 (203 ocen)

  • 40 min

Pyszny kotlet drobiowy z dodatkiem słodkiego ananasa,otulony w wiórkach kokosowych a cała słodycz przełamana kwaskowym dodatkiem żurawiny...

  • 40 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    4 plastry ananasa z puszki
    4 plastry sera żółtego-radamer
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    150 g wiórek kokosowych białych
    3 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

    Dodatkowo:
    4 łyżeczki żurawiny ze słoiczka
Wystaw ocenę:

4.97 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Ser

Kotlet po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na cztery porcje,lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa,solimy i doprawiamy pieprzem. Jajka roztrzepujemy w miseczce z dodatkiem soli,panierujemy kotlety w jajku a następnie w wiórkach kokosowych z dodatkiem bułki tartej.
  • 2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  • 3. Po usmażeniu,układamy kotlety w naczyniu do zapiekania,na każdym kładziemy po plasterku sera żółtego i ananasa,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i zapiekamy około 10-15 minut aż ser się stopi.
  • 4. Przed podaniem w dziurkę ananasa dodajemy po łyżeczce żurawiny ze słoiczka dekorujemy zieleniną -sałatą ,natką i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Mięso Sery Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować