Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i startym ząbkiem czosnku.
Formujemy małe kuleczki.
2.Pieczarki dusimy z solą i majerankiem.
3.Osobno dusimy cebule i paprykę.
4.Ogórki kroimy w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki.
5.Mięsne kuleczki wrzucamy do garnka i podsmażamy.
Gdy mięso będzie już zarumienione zalewamy bulionem,dodajemy wodę letnią, pomidory, duszone pieczarki i paprykę z cebulą, fasolę, kukurydze, ogórki czosnek oraz przyprawy.
6.Na małym ogniu gotujemy jeszcze jakieś 20-30 minut.
Podajemy z serem i grzankami.
Porady
Możemy również polać nią ryż i zrobić z niej drugie danie.
Komentarze