Chrupiące spring rollsy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetna chrupiące danie, które sprawdzi się jako przekąska a także jako obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Papier ryżowy
    100 g ryżu lub kaszy kus kus
    100 g gotowanego drobiowe mięsa
    Gotowana marchewka
    50 g sera żółtego
    Pół papryki
    Gałązka koperku
    50 g swojskiej kiełbasy
    Cebula

Chrupiące spring rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż według przepisu z opakowania.
    Kiełbase kroimy w kostkę, cebule i paprykę drobno siekamy.
  • 2. Na patelni podpiekamy kiełbasę, jak puści tłuszcz dodajemy cebulę i paprykę, dusimy do miękkości.
    Dodajemy drobno pokrojone gotowane mięso,marchewkę i przyprawiamy.
  • 3. Do ugotowanego ryżu dodajemy kiełbasę z mięsem i warzywami, dodajemy posiekany koperek i starty ser. Dokładnie mieszamy.
  • spring rollsy 4. Każdy płatek papieru ryżowego zanurzamy na chwilę w letniej wodzie i kładziemy na desce żeby zmiękł. Łyżkę farszu nakładamy na papier i zawijamy podobnie jak gołąbki.

Porady

Polecam podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy